Mijn naam is Yara, ik ben 31 jaar oud en heb na mijn opleiding pedagogisch medewerker ruim 8 jaar in de kinderopvang gewerkt. Nu ik zelf 3 prachtige kinderen heb (2017, 2019, 2022), heb ik besloten om verder te gaan als gastouder. Ons huis waar ik de opvang verzorg staat in Apeldoorn (Matenhoeve). Daar woon ik samen met mijn man, kinderen en trouwe hond Tess. Tess is een middelmaat hond van 8 jaar, gezellig, rustig en heel wat gewend van onze kinderen.

 

 

 

Ik vind het heerlijk om activiteiten te ondernemen passend bij de leeftijd van de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan binnen activiteiten zoals knutselen, lezen, gymmen en dansen. Maar eigenlijk ben ik het liefst buiten met de kinderen te vinden. We hebben een ruime tuin met een speelhuisje, wipwap een zand-/watertafel en nog veel meer om mee te spelen. Ook ga ik er met de bakfiets vaak op uit naar bijvoorbeeld Kinderboerderij de Maten, het Matenpark of speeltuintjes in de buurt.

 

De kinderen staan bij mij centraal, dat betekent dat ik rekeninghoud met emoties van een kind en alert ben op de signalen die een kind afgeeft. Hierdoor geef ik uw kind een veilig gevoel van vertrouwen, toegankelijkheid en bereikbaarheid. Ik zorg voor voldoende structuur en uitdaging (spelenderwijs leren) voor de kinderen. Ik richt mij voor nu op kinderen van 0 tot 4 jaar.

 

Groet, Yara Wentink