Hoe werkt het?

Kinderopvang bij een gastouder is een kinderopvang op maat. Dit houdt in dat (indien u zelf nog geen gastouder heeft gevonden) Gastouderbureau FIJN voor u op zoek gaat naar een geschikte gastouder die aansluit bij uw wensen. Het werkgebied van Gastouderbureau FIJN ligt voornamelijk in de regio Apeldoorn / Vaassen / Epe / Twello / Klarenbeek.

De aanmelding en inschrijving:

Om uw wensen goed in kaart te brengen kunt u het beste contact op nemen middels het aanmeldingsformulier.

Wilt u liever eerst telefonisch of schriftelijk informatie inwinnen dan kan dit uiteraard ook, daarvoor kunt u contact opnemen met het gastouderbureau.

Tijdens dit gesprek (dat geheel kosteloos is) zullen wij uw wensen in kaart brengen en uitleg geven op uw vragen en de mogelijkheden met u door nemen. U kunt op een later tijdstip besluiten tot definitieve inschrijving over te gaan hier zijn geen kosten aan verbonden.

Na dit gesprek zullen wij overgaan tot het benaderen van gastouders die voldoen aan de door u aangegeven criteria. Indien wij een geschikte gastouder(s) hebben gevonden nemen wij contact met u op om te overleggen of u zich kunt vinden in het profiel van de gastouder. Mochten er meerdere geschikte gastouders beschikbaar zijn, krijgt u de gelegenheid om met meerdere van hen kennis te maken zodat u een goed overwogen keus kunt maken.

De kennismaking:

Daarna volgt de kennismaking. Dit kunt u op eigen gelegenheid doen, maar indien u dit wenst, kan Gastouderbureau FIJN hierbij aanwezig zijn. Hieraan zijn echter wel kosten verbonden (€ 25,-) dit is eenmalig. Mocht de kennismaking op niets uitdraaien dan gaat Gastouderbureau FIJN door met zoeken en zijn hieraan geen verdere kosten verbonden .

Tijdens de kennismaking, die in de woning van de gastouder plaatsvindt, worden belangrijke punten als prijsafspraken en afspraken met betrekking tot de opvang en verwachtingen besproken.

Een paar dagen na de kennismaking zal Gastouderbureau FIJN! contact met u opnemen om uw bevindingen van het kennismakingsgesprek te bespreken en te vernemen of u gekoppeld wenst te worden aan de gastouder. Bij een geslaagde kennismaking volgt de contractuele afhandeling. Dit houdt in dat u een contract dient te ondertekenen tussen de gastouder en uzelf en een contract tussen Gastouderbureau FIJN en uzelf. De contracten krijgt u per mail toegestuurd. Deze gehele werkwijze en wat er ongeveer in die contracten staat is u in het intake gesprek uitgelegd en worden tijdens het koppelingsgesprek* tussen u, de gastouder en Gastouderbureau FIJN nogmaals doorgesproken.

*Tijdens de Corona periode wordt dit gesprek mogelijk telefonisch met u doorgenomen om meerdere personen in één en dezelfde ruimte te beperken.

Wat gebeurt er daarna?

Als alle contracten ondertekend en in bezit zijn van Gastouderbureau FIJN kan de opvang starten. Ongeveer 2 tot 3  maanden na de start van de opvang zal de bemiddelingsmedewerkster een bezoek brengen aan de gastouder en bekijken of er een hechtingsproces is ontstaan. Na ongeveer 3 maanden na  de start van de opvang wordt er met de ouder(s) contact opgenomen en doorgesproken hoe u de opvang ervaart. Indien gewenst (vanuit welke partij dan ook) kan er over gegaan worden tot een evaluatie gesprek bij de gastouder.

De bemiddelingsmedewerkster zal minimaal 2 keer per jaar een bezoek brengen aan de gastouder en zal minimaal 1 keer per jaar contact met u opnemen.

Lees meer..