Kinderopvang              

 

 

 

Hallo allemaal,

Ik ben Rena 37 jaar oud, getrouwd, moeder van 2 kinderen.

In 2013 heb ik mijn diploma ‘’pedagogische medewerker’’ behaald, eerste paar jaar heb ik bij een kinderopvang gewerkt, laatste 7 jaar heb ik bij een gezin als gastouder aan huis gewerkt.

Ik heb de afgelopen jaren ervaring opgedaan bij kinderopvang en opvang aan huis, ik heb met alle leeftijden met veel plezier gewerkt (van 0 t/m 12 jaar oud).

Met veel enthousiasme begin ik januari 2022 als gastouder en nee, dat enthousiasme word niet minder met de loop van de tijd, maar is uitgegroeid naar een passie, dankbaarheid en liefde voor dit mooie werk met de kindjes.

Ik vind dit heerlijk beroep, iedere dag is anders, wat ik erg mooi vind kinderen in de belangrijkste jaren van hen leven begeleiden en ondersteunen. Dat ouders hun kinderen met een vertrouwd en goed gevoel bij mij kunnen achterlaten. Wat ik ook erg belangrijk vind is dat een kind zichzelf mag zijn en de ruimte krijgt zichzelf te ontwikkelen, en zo eigen kracht en geloof krijgt in zichzelf. Met uiteraard de bijbehorende normen en waarden, en een tweede thuis aan te bieden als belangrijke basis.

Ik vind het ontzettend leuk met kinderen knutselen, liedjes zingen, verhaaltjes voor lezen, en vind ik het heerlijk om buiten te zijn met mooi weer, ik ga graag met de kids op uitjes naar o.a. bibliotheek, het bos, kinderboerderij of speeltuin.

Speelgoed is ook zeker aanwezig voor alle leeftijden, we hebben o.a. houten speelkeuken en kinder bureau met krijtboard waar kinderen kunnen heerlijk meespelen.

Ik werk ook graag met thema’s die seizoen verbonden zijn, met aandacht voor speciale dagen zoals vader/ moeder dag, sinterklaas en kerst enz.

 

Ervaring van ouders:

”Rena is ruim 7 jaar gastouder van onze 3 kinderen geweest. Wij hebben Rena leren kennen als de beste gastouder

die wij ons konden bedenken!

Ze is heel lief en zorgzaam voor de kinderen en organiseert veel leuke activiteiten voor de kinderen, zoals uitjes naar de bibliotheek of de kinderboerderij. Wat ons daarnaast erg beviel is dat ze de kinderen ook echt dingen probeert te leren en zelf te laten doen. Als laatste mag ook haar flexibiliteit niet onbenoemd blijven; Rena stond altijd voor ons klaar en dacht altijd met ons mee.

Als wij opnieuw een gastouder zouden moeten kiezen, zouden wij zonder enige twijfel opnieuw voor Rena kiezen!”

Louise en Taco, ouders van Jesper, Emilie en Philou