Hallo,

Ik ben Yvonne Lieferink, ik ben 40 jaar en ik ben getrouwd met Arnold. Samen hebben wij 2 kinderen, Naomi (17-04-2002) en Jeremy (24-02-2004). Wij wonen in de wijk osseveld west, aan de Dennenkamp, in de helft van een twee onder één kap huis.

We hebben verschillende dingen op loopafstand waaronder verschillende winkels en kinderboerderij laag buurlo. Bij mooi weer en het kind aantal laat het toe, zijn we hier nog wel eens te vinden. Verder hebben we een grote tuin die helemaal afgeschermd is en waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Ook is er voldoende buitenspeelgoed aanwezig. Achter in de tuin hebben we in de lente en zomer een grote trampoline staan waar een net omheen zit. Uiteraard gaan de kinderen hier alleen onder toezicht op.

Binnen spelen we in de keuken. Daar staat een tafeltje met een bankje en een kast met verschillende bakken met speelgoed. Kinderen hoeven zich hier dus niet te vervelen. Boven hebben we drie slaapkamers waar de kinderen kunnen slapen in een campingbedje. Ieder kind heeft zijn eigen kamer.

Er zijn ook een aantal dieren aanwezig waaronder Molly onze poes. Zij is regelmatig binnen, maar ook veel buiten. Buiten hebben we een volière met tropische vogels en achter in de tuin hebben we een aantal kippen.

Ik ben sinds juli 2004 werkzaam als gastouder. Ik heb de opleiding SPW gedaan omdat ik het heel erg leuk vond, en nog steeds vind, om met kinderen te gaan werken. Toen ik zelf kinderen kreeg, wilde ik erg graag bij mijn kinderen thuis blijven. Ik vond dus de oplossing, gastouder worden. Zo kun je én het werk doen dat je leuk vindt én toch bij je eigen kinderen blijven. Ik doe het nog steeds met erg veel plezier. Verder heb ik ook een EHBO diploma voor kinderen en sta ik natuurlijk ingeschreven bij het landelijk register.

Wat ik erg belangrijk vind is dat kinderen zich op hun gemak voelen en dat ze zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ook vind ik rust en regelmaat erg belangrijk.

Verder gelden er bij ons natuurlijk bepaalde regels, bv blijven zitten aan tafel tot iedereen klaar is, niet met volle mond praten, samen spelen/ samen delen.

Ons dagritme globaal gezien is: ‘s Morgens worden de kinderen gebracht. Als ze nog niet gegeten hebben, is de mogelijkheid er om hier te ontbijten. Daarna is er ruimte om vrij te spelen. Rond 10:00 gaan we fruit eten en drinken. Na het drinken lezen we een verhaaltje en zingen we soms een liedje. Hierna is er tijd voor een activiteit, bv. tekenen, verven of plakken of een spelletje. Bij mooi weer spelen we regelmatig buiten. Rond 12:15 eten we een boterham. Daarna gaan de kinderen die nog moeten slapen naar bed. De andere kinderen gaan nu vrij spelen of eventueel nog een spelletje doen. Rond 15:15 of als de kinderen uit bed komen gaan we drinken met iets lekkers erbij. Daarna nog even spelen en dan worden de meeste kinderen alweer gehaald.

Baby’s hebben hier doorheen hun eigen ritme. Dit probeer ik zoveel mogelijk om het ritme van thuis af te stemmen. Verder is er in overleg veel mogelijk.

Lijkt het je leuk om een keer bij ons te komen kijken en te komen kennismaken, zouden wij dat erg gezellig vinden

Heeft u vragen of lijkt het u leuk om eens te komen kennismaken, dan hoor ik graag van u. U kunt ook kijken op mijn website: www.deliedjestuin.nl.

Met vriendelijke groet,
Yvonne