Hallo,

Ik ben Yvonne Lieferink en ik ben getrouwd met Arnold. Samen hebben wij 2 kinderen, Naomi (17-04-2002) en Jeremy (24-02-2004). Wij wonen in de wijk osseveld west, aan de Dennenkamp, in de helft van een twee onder één kap huis.

Ik ben sinds juli 2004 werkzaam als gastouder. Ik heb de opleiding SPW gedaan omdat ik het heel erg leuk vond, en nog steeds vind, om met kinderen te gaan werken. Toen ik zelf kinderen kreeg, wilde ik erg graag bij mijn kinderen thuis blijven. Ik vond dus de oplossing, gastouder worden. Zo kun je én het werk doen dat je leuk vindt én toch bij je eigen kinderen blijven. Ik doe het nog steeds met erg veel plezier. Verder heb ik ook een EHBO diploma voor kinderen en sta ik natuurlijk ingeschreven bij het landelijk register. Verder vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen.

Als we binnen zijn,  zijn we veel in de keuken. Daar staat een rond tafeltje met stoeltjes. Hier gaan we ook eten en drinken. De kleinere kindjes zitten er dan gezellig bij in een kinderstoel. Ik maak gebruik van de coole kidsbox. Deze wordt iedere 2 maand omgewisseld en bevat heel veel educatief materiaal. Zo hebben de kinderen iedere keer iets nieuws om mee te spelen. Ook is er een kast met verschillende bakken met speelgoed. In de kamer staat nog een speelkeukentje. Kinderen hoeven zich hier dus niet te vervelen. Boven hebben we drie slaapkamers waar de kinderen kunnen slapen. Ieder kind heeft zijn eigen kamer.

We hebben verschillende dingen op loopafstand waaronder verschillende winkels en kinderboerderij laag buurlo. Bij mooi weer en het kind aantal laat het toe, zijn we hier nog wel eens te vinden. Verder hebben we een grote tuin die helemaal afgeschermd is en waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.  Onze tuin heeft een voor en achtergedeelte. In de ochtend spelen we veel in het voorgedeelte met de fietsjes en dergelijke. In de middag spelen we vaak in het achtergedeelte. In dat gedeelte hebben we gras,  een glijbaan,  speelhuisje,  ballenbaan en dergelijke.  Bij hele warme dagen hebben we daar een heerlijke schaduwplek. Kinderen spelen nooit zonder toezicht in de tuin.

Er zijn ook een aantal dieren aanwezig waaronder Molly onze poes. Zij is regelmatig binnen, maar ook veel buiten. Buiten hebben we een volière met tropische vogels.

Wat ik erg belangrijk vind is dat kinderen zich op hun gemak voelen en dat ze zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Ook vind ik rust en regelmaat erg belangrijk.

Verder gelden er bij ons natuurlijk bepaalde regels, bv blijven zitten aan tafel tot iedereen klaar is, niet met volle mond praten, samen spelen/ samen delen.

Ons dagritme globaal gezien is: ‘s Morgens worden de kinderen gebracht. Als ze nog niet gegeten hebben, is de mogelijkheid er om hier te ontbijten. Daarna is er ruimte om vrij te spelen. Om 9:15 gaan we een activiteit doen.  Rond 10:00 gaan we fruit eten en drinken. Na het drinken zingen we altijd verschillende liedjes. Hierna gaan we als het weer het toe laat lekker naar buiten.  Ook nu is er weer ruimte voor een activiteit,  maar ook om lekker vrij te spelen.  Rond 12:00 eten we een boterham. Daarna gaan de kinderen die nog moeten slapen naar bed. De andere kinderen gaan nu vrij spelen of eventueel nog een spelletje doen. Rond 15:15 of als de kinderen uit bed komen gaan we drinken met iets lekkers erbij. Vaak lezen we dan een verhaaltje. ADaarna nog even spelen en dan worden de meeste kinderen alweer gehaald.

Baby’s hebben hier doorheen hun eigen ritme. Dit probeer ik zoveel mogelijk om het ritme van thuis af te stemmen. Verder is er in overleg veel mogelijk.

Heeft u vragen of lijkt het u leuk om eens te komen kijken/ kennismaken, dan hoor ik graag van u. U kunt ook kijken op mijn website: www.deliedjestuin.nl.

Met vriendelijke groet,
Yvonne