foto-site1

Mijn naam is Melissa-Maria Kers, geboren in 1982 en ben sinds de 2010 gastouder in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn. Samen met mijn partner heb ik 2 kinderen. Een dochter uit 2010 en een zoon uit 2013.

Toen we kinderen kregen wilde we ze graag een stabiele thuisbasis geven en om dit onder andere goed te bereiken hebben we ervoor gekozen dat ik als gastouder aan de slag ging. Dit bevalt ons goed en onze eigen kinderen vinden het dan ook erg leuk om met alle verschillende kindjes te spelen. Kindjes tussen de 0 en 4 jaar zijn welkom op elke doordeweekse dag. Mijn opvang is open van 07:00-18:00 uur. (uitzonderingen bespreekbaar) De vakanties werk ik standaard door. Alleen 1 of 2 keer per jaar onze eigen vakantie.

Verder zijn we druk met van alles zoals: spelen, knutselen, puzzelen, buiten spelen, spelletjes, liedjes, dansen en nog veel meer. Maar ook op ‘vaste’ tijden fruit, brood, en tussendoortje eten, rust en regelmaat. Ik vind het belangrijk dat de kindjes hun rust krijgen aangezien dit erg ten goede komt van hun ontwikkeling.

Er is uiteraard altijd ruimte om eens wat anders te doen. Ik vind het erg belangrijk dat de kindjes ervaren dat niks moet. Hebben ze geen zin in mijn bedachte spel of knutsel werk, ook prima. Dat komt allemaal wel als ze op school zitten. Nu vooral leren spelen, genieten en de normale dingen leren. Ook ben ik bezig met de vergroting van de zelfredzaamheid van de kinderen. Denk bv aan zelf de rits open krijgen van een jas, of misschien al zelf de jas uit doen of ophangen. Ik heb een grote 4-ling wagen en een bakfiets waardoor we ook de deur uit kunnen of even naar de winkel toe gaan.

Verder ben ik wel iemand van de regels. Er Mag een hele hoop zolang men zich aan de regels houdt. Uiteraard op niveau van het kind. Ik probeer de kinderen vrij te laten in hun eigen keuze en te stimuleren om zelf dingen te ontdekken en bedenken, maar zal tegelijkertijd ook dingen aanbieden en lekker meedoen met de kids.

We hebben een hond in huis sinds januari 2016. Ze is een erg lieve hond die graag met je speelt en knuffelt. Maar als je er niet van gediend bent laat ze je ook met rust. Ze krijgt uiteraard de trainingen bij de hondenschool en we hebben een bench waar ze voor haar rust of voor de rust van de kindjes soms overdag in gaat.