juliaIk ben Julia, 46 jaar oud, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen.

Naast mijn moederschap heb ik ruim zeventien jaar ervaring als sociaal pedagogisch werker bij diverse kinderdagverblijven.

Sinds begin 2016  ik al deze kennis en ervaring aan als gastouder. Ik ben een warm, gepassioneerd en liefdevol en draag dit ook over aan de kinderen in de opvang.

Wat vind ik allemaal belangrijk in de opvoeding van de kinderen is onder andere rust en regelmaat, (o.a. een dagritme aan te houden met eten, drinken en  rustmomenten zodat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen) en door te  leren luisteren naar elkaar en respect te hebben voor elkaar

Maar wat ik ook heel erg belangrijk vind is dat ze vrij kunnen zijn, en veilig voelen zodat ze zichzelf en de omgeving kunnen ontdekken en zich vertrouwen voelen.

Ik vind het bijvoorbeeld leuk om samen met de kinderen de tafel te dekken of af te ruimen, ze te laten helpen met de was op te vouwen. Maar ook om lekker met ze te knutselen, boekje te lezen, te gaan picknicken (achter ons huis) en lekker buiten te spelen horend bij de emotionele ontwikkeling. Ik ben pas begonnen als gastouders ook ben ik heel flexibel. Ik wil niet meer dan 4 maximaal 5 kinderen per dag opvangen. Op deze manier kan ik elk kind alle aandacht en tijd geven die ze verdienen.

Buiten de kinderen om vind ik het ook erg belangrijk om goed contact met de ouders te hebben. Ik vind het belangrijk dat er tijd genomen wordt voor een goede overdracht, zodat ouders en ikzelf op de hoogte zijn van de belangrijkste dingen m.b.t. het kind.

We hebben een ruime voor- en achtertuin die veilig is mijn straat is kindvriendelijk aangelegd tegen over mijn huis is een groot uitgebreid speeltuin waar ik elke dag samen met de kinderen lekker kunnen gaan spelen.

 

Waarom heb ik de keuze gemaakt om als gastouder Zoals  u hier boven hebt kunnen lezen, werk ik al jaren met heel veel liefde en plezier met jonge kinderen, maar merkte ook dat ik steeds met minder plezier  het  ‘werk eromheen’ deed. Het echt bezig zijn met de kinderen en hun ontwikkeling is waar ik voor sta en ga. Als gastouder kan ik dit beter uitdragen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen alles aandacht  nodig  kregen die ze verdienen want daar betalen de ouders voor.

Bent u enthousiast geworden na mijn verhaal, en nieuwsgierig naar mij? Neem dan contact op met Gastouderbureau FIJN! En zij brengen u met mij in contact.