CoraHallo ouders,

Ik ben Cora , 41 jaar  en woon met mijn man Ernst, twee dochters Britt van 10 en Lynn van 7 jaar aan de Rozenhaag  in de wijk Ossenveld Oost in Apeldoorn. De foto’s geven een goed beeld hoe wij wonen ; zowel binnen als buiten is het  zeer kindvriendelijk.

Tevens hebben wij nog een zwarte labrador lobbes Marit van 3 jaar die het gezin compleet maakt. Zij is afkomstig van het KNGF en een hele rustige lieve hond die gewend is aan kinderen.

Mijn hobby’s zijn lezen, schilderen, reizen, naar schouwburg en concerten gaan en op zijn tijd lekker uit eten.

Ik ben een creatief en sociaal betrokken persoon die makkelijk contact maakt. In mijn werk vind ik het belangrijk dat kinderen zich zelf kunnen zijn en een veilige plek hebben om zich te ontwikkelen.

Werkervaring:

Na mijn SPH opleiding heb ik 8 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker op een gezinsvervangend tehuis voor kinderen met gedragsproblemen. Daarna heb ik 4 jaar als pedagogisch medewerker op diverse kinderdagverblijven gewerkt. Na een functiewissel van mijn man werk ik nu sinds 2006 met veel plezier als gastouder.

Ik vang op maandag, dinsdag en donderdag kinderen thuis op. Dit is in een kleinschalige zetting met maximaal drie opvangkinderen per dag.
Hoe ziet een gemiddelde opvang-dag eruit?

Vanaf 07.30 uur (tijden zijn flexibel en in overleg) worden de opvangkinderen gebracht waarna ik samen met de opvangkinderen mijn dochters naar basisschool de Regenboog breng. Dit is lopend of met de fiets.

Daarna zal de dagindeling bestaan uit samen wandelen met de hond, naar de hertjes gaan, knutselen, spelletjes spelen, fruit en brood eten en tussendoor eventueel slaapjes. Vervolgens gaan we om 15.15 weer naar school om Britt en Lynn op te halen. Bij thuiskomst is er een rust moment met wat drinken en lekkers erbij. Daarna weer spelen tot de opvangkinderen worden opgehaald. Aan het begin en eind van de dag worden de bijzonderheden kort doorgesproken.

Groet,

Cora

Referentie:

‘Cora is een kanjer van een gastouder! We zijn al ruim vier jaar enorm tevreden over de kleinschalige, gastvrije en zeer kindvriendelijke opvang die ze aanbiedt. De kinderen draaien gewoon mee in haar gezin, kunnen heerlijk (buiten)spelen, knuffelen met de hond, maken regelmatig mooie knutselwerkjes en krijgen de aandacht en rust die ze verdienen. Voor ons biedt het zoveel meer dan een kinderdagverblijf: een gewone gezinssituatie, rust, geborgenheid, leren omgaan met kinderen van verschillende leeftijden en de ruimte om hun eigen ritme te volgen. Niet minder belangrijk voor ons: we vertrouwen onze kinderen niet aan (wisselende) leidsters toe, maar aan een persoon die er altijd voor ze. Superfijn! Cora is heel lief voor ze, blijft altijd rustig, weet precies hoe ze ze moet benaderen en is bovendien heel toegankelijk en open in haar communicatie naar ons toe. De jongens zijn supergek met haar en volgens mij is dat wederzijds;). De oudste gaat inmiddels naar school, maar onze jongste zoon van 1 mag de komende jaren nog heerlijk op dinsdag en donderdag bij Cora spelen!

Mocht je nog vragen hebben of twijfelen; vraag gastouderbureau Fijn naar mijn gegevens en bel of mail gerust!
Nicolien en Jeroen